Ministras taip pat priminė, kad mandatą dėl derybų, susijusių su „Pietų srautu", surengimo Bulgarija ir kitos šalys perdavė Europos Komisijai (EK). "Mes perdavėme mandatą Europos Komisijai, nes norime, kad projektas būtų įgyvendintas ir kad būtų gauti visi reikalingi leidimai", - sakė ministras.

Kovo 10 d. interviu Vokietijos laikraščiui "Die Welt" ES energetikos komisaras Guentheris Oettingeris pareiškė, kad, reaguodamas į įvykius Kryme, jis perkelia derybas dėl "Pietų srauto" su Rusija neapibrėžtam laikui.

G. Otingeris pastebėjo, kad kol kas Europa nepatiria problemų dėl dujų tiekimo: atsargos ES šalių teritorijoje esančiose talpyklose pakankamos. Be to, pasibaigus žiemai dujų vartojimas šildymo reikmėms mažėja.

Kaip jau anksčiau skelbė Bulgarijos premjeras Plamenas Orešarskis, šalis, nepaisydama krizės Ukrainoje, nesustabdė preliminarių dujotiekio "Pietų srauto" statybos darbų savo teritorijoje.

Sausio 17 d. per eurokomisaro G. Oettingerio susitikimą su Rusijos energetikos ministru Aleksandru Navaku susitarta sukurti darbo grupę, kuri tirs techninius ir teisinius projekto "Pietų srautas" klausimus.

"Pietų srauto" (South Stream) dujotiekio projektas, kuriame rusų dujų bendrovei"Gazprom" priklauso 50 proc. akcijų, tiektų dujas ne per Ukrainą, o alternatyvia trasa - per Bulgariją, Serbiją, Kroatiją, Vengriją, Slovėniją, Austriją ir Italiją. Jau nuo 2018 metų tikimasi šiuo vamzdynu per metus pergabenti iki 63 mlrd. kub. metrų dujų.