Ž. Vaičiūno teigimu, Europos Komisijos (EK) trečiadienį paskelbta Astravo (AE) streso testų ataskaita yra tik pirmasis žingsnis. Anot jo, Lietuva laikosi principo, kad ekspertų rekomendacijas Baltarusija privalo įgyvendinti iki licencijos Astravo AE išdavimo.

„Tai neturi likti popierinėmis rekomendacijomis, kurias patogu naudoti propagandinėms interpretacijoms. Tiek Lietuvos, tiek ES, tiek pačių Baltarusijos žmonių interesas yra siekti, kad nustatyti trūkumai, kurie yra esminiai saugos požiūriu, būtų ištaisyti. Neįsivaizduojame, kad Astravo AE galėtų gauti licenciją neįgyvendinusi šių rekomendacijų ir kol nebus atsakyta į visus kitus Lietuvos keliamus saugos klausimus“, – pranešime sakė energetikos ministras.

Jo teigimu, EK taip pat laikosi pozicijos, jog ekspertų išvados turi būti tinkamai įgyvendintos – Baltarusija turės parengti Nacionalinį veiksmų planą, jo nepriklausoma priežiūra vyks ir ateityje, o EK pasirengusi toliau dalyvauti stebėsenos procese.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)