Per susitikimą buvo pasirašyta deklaracija dėl energetinio bendradarbiavimo "ieškant ekonominiu atžvilgiu pagrįstų būdų diversifikuoti maršrutus ir išteklius, transportuojant gamtines dujas iš Turkijos į Europos šalis". Konkrečius dalyvavimo "Gazprom" projekte klausimus kiekviena šalis svarstys atskirai.

Dujotiekio maršrutas, kurį paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per savo vizitą Vengrijoje vasario mėnesį, drieksis iš Rusijos Juodosios jūros dugnu per Turkiją iki Austrijos Baumgarteno. Projektas yra dujotiekio "Pietų srautas" alternatyva - šio projekto "Gazprom" atsisakė 2014 metų gruodį. 

Tuomet per Rusijos prezidento vizitą Turkijoje Maskva ir Ankara susitarė dėl dujotiekio, kurio metinis praleidžiamasis pajėgumas siektų 63 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, tiesimo Juodosios jūros dugnu.

Balandžio 7 dieną "Gazprom" paskyrė savo antrinės įmonės, "Gazprom Ruskaja", atsakingos už dujotiekio tiesimą, generalinį direktorių. Juo tapo Andrejus Fikas, anksčiau dirbęs bendrovės "South Stream Transport" techniniu direktoriumi.