Čia jie įgalintų tiekti Ukrainai milijardus kubinių metrų dujų.

Projektą žadama įgyvendinti 2018-2019 metų sandūroje, informuoja Lenkijos spaudos agentūra PAP.

Jos žiniomis, investicija domina ir Ukrainą. „Polenergia“ stato vėjo jėgaines ir tiekia biomasės kurą. Jos pagrindiniu akcininku yra firma „Kulczyk Investmens“. Projekte numatoma, jog naujų dujotiekių statyba Lenkijos ir Vokietijos pasienyje leis per Lenkiją Ukrainai tiekti milijardus kubinių metrų dujų iš Vakarų Europos ir sumažinti šios šalies priklausomybę nuo Rusijos dujų, tačiau dujotiekis turi būti nutiestas taip pat iš Ukrainos iki Lenkijos.

J. Kulczyko firma dujotiekį nori tiesti drauge su Ukrainos „Naftogaz“. „Polenergia“ tvirtina, kad naujų dujotiekių tiesimas atveria dideles perspektyvas Lenkijos Svinoujsče uoste statomam suskystintų dujų terminalui, nes ukrainiečiai neslepia, jog norėtų iš Lenkijos pirkti 8-10 mlrd. kubinių metrų suskystintų dujų kasmet.

Projekto kaina – 440-460 mln. eurų. Lenkijos ir Vokietijos bendro dujotiekio pralaidumas sudarytų 5 mlrd. kubinių metrų, o ukrainiečių – 8 mlrd. kubinių metrų dujų. Kaip PAP sakė „Polenergijos“ firmos vadovas Zbigniewas Prokopowiczius, jeigu per artimiausias savaites projektui bus pritarta, tai jis bus įgyvendintas per artimiausius trejetą metų, juolab, kad dujų koridoriumi Vakarai-Rytai suinteresuota Ukrainos firma „Naftogaz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)