DELFI primena, kad 2015 m. Kunkurencijos taryba (KT) nustatė, kad „Vilniaus energija“ ir „First Opportunity OṺ“ sudarytas susitarimas dėl biokuro išimtinio pirkimo pažeidė įstatymą. Dėl to bendrovėms buvo skirtos atitinkamai 19 mln. Eur ir 3,5 mln. Eur baudos.

„Vilniaus energijos“ sutartis dėl sostinės šilumos tinklų nuomos baigiasi 2017 m. Manydama, kad dėl to įmonė negalės sumokėti skirtos baudos, KT paprašė teismo areštuoti jos sąskaitas. Vilniaus apygardos administracinis teismas 2016 m. lapkritį tenkino šį prašymą.

Tačiau šį sprendimą „Vilniaus energija“ apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) ir šio paprašė panaikinti pritaikytas reikalavimo užtikrinimo priemonės.

LVAT teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pažeidė proceso teisės normas, kurios galėjo turėti reikšmės teisingam klausimo išsprendimui.

„Todėl pareiškėjos atskirasis skundas tenkinamas, Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis dalyje, kurioje UAB „Vilniaus energija“ taikyta reikalavimo užtikrinimo priemonė, naikinama ir atsakovės Konkurencijos tarybos prašymas dėl reikalavimo užtikrinimo priemonių perduodamas nagrinėti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui“, – rašoma pirmadienį paskelbtoje neskundžiamoje LVAT nutartyje.

Buvo baiminamasi, kad neatblokavus „Vilniaus energijos“ sąskaitų, ši neturės pinigų sumokėti už kurą, naudojamą centralizuotam šildymui ir kad dėl to žiemą vilniečiai gali likti be šilumos.

Be to, svarstyta, kad be atlyginimų gali likti ir bendrovės darbuotojai.

Tačiau po pastarosios LVAT nutarties, tokiems nuogąstavimams šiuo metu pagrindo nėra, nes bendrovės sąskaitos atblokuotos.

Vis dėlto lieka neaišku, kaip ir kada bus sumokėta bendrovei skirta bauda už Konkurencijos įstatymo pažeidimą, dėl kurio kuras galėjo būti pirktas brangiau, o vilniečiai mokėti už šilumą daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)