STT turi informacijos, kad šis asmuo kartu su kitais valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti parduodant ne vieną milijoną eurų kainuojantį elektrinės turtą.

Šio nusikaltimo sumanytojai sąmoningai apgaule sumažino parduodamo turto kainą ir parengė tokias sąlygas aukcionui, kad jį galėtų laimėti tik vienintelis iš anksto numatytas dalyvis. Be to, STT pareigūnų duomenimis, buvo imtasi aktyvių priemonių sutrukdyti kitiems potencialiems dalyviams dalyvauti aukcione.

Tiriant šį nusikaltimą, įtarimai jau pareikšti 2 asmenims. Elektrinėje ir šių asmenų namuose atliktos kratos.

Ignalinos atominės elektrinės vadovas Darius Janulevičius situacijos detalizuoti nenorėjo.

„Taip, iš tikrųjų tyrimas yra pradėtas, o iki tol, kol jis nebus baigtas, mes nuo komentarų susilaikome“, - DELFI kalbėjo jis.

Pasak jo, tyrimo metu galimai nusikaltimą padarė eilines pareigas einantys darbuotojai.

Neoficialiomis DELFI žiniomis, vienas įtariamųjų – atsakingas asmuo už dalį Ignalinos atominės elektrinės turto aukcionų Lauras Puslys. To D. Janulevičius nepatvirtino, tai DELFI neigė ir L. Puslys, su kuriuo antrą kartą susisiekti nepavyko.

Ignalinos atominės elektrinės tinklalapyje skelbiama, kad L. Puslys ėjo Komercijos skyriaus vadovo pareigas.

DELFI šaltinių duomenimis, suimti leista antrąjį asmenį, verslininką, kuris turtą pirko.

„Pavardžių negalime nei patvirtinti, nei paneigti, - sakė energetikos ministro atstovas spaudai Mantas Dubauskas. - Tačiau Energetikos ministerija buvo informuota apie atliekamą tyrimą ir bendradarbiavo su tarnybomis, siekdama padėti išsiaiškinti galimo piktnaudžiavimo atvejus.“

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

IAE turto vagys nusitaikė į nedidelę jo dalį

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) sulaikius asmenį, įtariamą uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) turto vagyste, pareigūnai teigia, kad nusikaltėliai būtų įsigiję nedidelę jėgainės turto dalį, pranešė LNK „Žinios“.

„Aukcionas dėl turto, dėl kurio pradėjom tyrimą, tas turtas susijęs su tam tikrų technologinių įrengimų išmontavimu ir pardavimu, tai aukcionas vyko praeitų metų vasaros pabaigoje, o pati sutartis buvo pradėta vykdyti šiais metais. Jei vertinti visą vertę sutarties, kiek būtų gavę pardavę visą turtą, mūsų manymu, neteisėto aukciono metu, būtų galima sakyti, kad jie įgijo nedidelę dalį turto“, - LNK sakė Panevėžio STT valdybos vadovas Egidijus Snicorius.

Energetikos ministras Rokas Masiulis sako žinantis apie įtarimus nusikalstama veikla: „Yra įtarimai pareikšti, kad areštuoti žmonės, mes žinome, aš ir atostogų metu apie tai informuotas, bendradarbiaujame, reikia, kad būtų išsiaiškinta teisybė, o detalių pateikti negaliu, kol tyrimas vyksta“.

Pasak pranešimo, STT turi informacijos, kad įtariamieji sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti, parduodant milijonus eurų kainuojantį elektrinės turtą. Nusikaltimo sumanytojai esą sumažino turto kainą ir parengė tokias sąlygas aukcionui, kad jį galėtų laimėti vienintelis iš anksto numatytas dalyvis. Be to, STT duomenimis, buvo trukdoma kitiems potencialiems dalyviams dalyvauti aukcione.

„Turtas parduodamas už mažesnę vertę nei būtų parduodamas veikiant realiai konkurencijai, siekiama jį parduoti už didesnę kainą, skirtumą įsidėti į kišenę“, - LNK kalbėjo E.Snicorius.

Įtarimai pareikšti dviem asmenims, vienas jų – verslininkas, susijęs su aukcioną laimėjusia įmone, jį teismas leido suimti 10 dienų, o kitas įtariamasis - atominės elektrinės padalinio vadovas - jis po apklausos paleistas namo, jam pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)