"Dabar, šiuo metu mes nepritariame naujos elektrinės statybai. Kai dabar kalbama apie dar vieną finansų ir ekonomikos krizę, pasekmes Europos finansų padėčiai dėl galimo Graikijos pasitraukimo ir mūsų šalies finansų būklę, manome, kad įgyvendinti tokius didelius tris energetinius projektus Lietuvai yra utopija", - trečiadienį BNS sakė socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Sprendimas Seime nebalsuoti už naujos elektrinės statybą buvo priimtas antradienį vykusiame parlamentinės socialdemokratų frakcijos ir partijos prezidiumo išplėstiniame posėdyje.

A.Butkevičius pabrėžė, ka sprendimas vėliau gali keistis: "Po 10 metų bus kita situacija, tada diskusijos būtų kito pobūdžio", - sakė socialdemokratų lyderis.

Jis, be kita ko, informavo, kad socialdemokratai remia elektros jungčių tiesimą į Vakarus ir SGD terminalo statybą. Anot jo, socialdemokratų vadovybė tarėsi ne tik dėl svarbiausių energetinių projektų, bet ir dėl situacijos šilumos ūkyje.

"Mes labai rimtai diskutavome. Nutarėme, kad dabar svarbiausia problema yra šilumos kainų augimas. Ir į tai turime koncentruotis. Išskiriame dvi kryptis - daugiabučių renovaciją ir šilumos ūkio pertvarką. Siūlome dalį jo pertvarkyti biokuro naudojimui", - teigė A.Butkevičius.

Seimo Ekonomikos komitetas, kurio išvada dėl atominės elektrinės ir SGD terminalo įstatymų projektų bus pagrindinė, praėjusią savaitę pritarė įstatymų projektams, reglamentuojantiems SGD terminalo statybą, tačiau Nacionalinės energetikos nepriklausomybės strategiją siūlo grąžinti Vyriausybei tobulinti.

Komitete valdančiųjų ir opozicijos atstovų yra po šešis, tačiau balsams pasiskirsčius po lygiai, nulemtų komiteto vadovo, kuris priklauso socialdemokratams, balsas.

Trečiadienį komitete svarstomi projektai dėl naujos AE statybos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)