„Noriu į senelių prieglaudą”, – netikėtai prisipažino jau kiek daugiau nei savaitę statybininkų vagone Veikūnų kaime (Švenčionių r.) besiglaudžiantis 41 metų Gintaras Petkevičius.

Gyventų jis ir kitur. Kur tik būtų šiltas kampas. Bet sustirusiam nuo šalčio buvusiam vilniečiui tai – nepasiekiama svajonė.

Neįstengdamas apmokėti sąskaitų už šildymą Žirmūnų daugiabutyje jis buvo priverstas bėgti iš sostinės. Diabetu sergantis, klausos problemų turintis vyras neįsivaizduoja, kaip praleis žiemą vagone, kuriame dabar aukščiausia temperatūra net užkūrus krosnelę tesiekia 10 laipsnių šilumos.

Buvo čia ir Švenčionių rajono savivaldybės, ir Švenčionėlių seniūnijos delegacijos, ir policijos pareigūnai. Visiems atrodo keista, kaip neįgalus naujakurys gali gyventi be elektros, vandens, vos su keliais litais kišenėje, rašo „Lietuvos rytas“.

G.Petkevičius ima skaičiuoti. Jo neįgalumo pensija yra penki šimtai litų. Gyvendamas Vilniuje jis 178 litus kas mėnesį atskaičiuodavo bankui už suteiktą paskolą būstui įsigyti.

G.Petkevičius taip pat privalo mokėti alimentus nepilnametei dukteriai. Tad jam likdavo tik 200 litų.

„Kai G.Petkevičius apsigyveno tame vagone, pas jį važiavau ne vieną kartą. Kviečiau apsilankyti ir seniūnijoje, bet taip ir nepasirodė. Iš pradžių jam dar buvo įmanoma prisiskambinti, bet vėliau – ne. Susidariau įspūdį, kad tai gyvenimo negandų prispaustas žmogus. Juo labiau kad jis iš miesto pasitraukė tikrai ne dėl to, jog piktnaudžiauja alkoholiu ir iššvaistė turtą, nors tokių buvusių vilniečių šalia esančiame Antanave gyvena ne vienas. Bėda ta, kad vagoną jis pasistatė žemėje, kuri iki šiol yra valstybinė, be to, dėl jo pasiskundė šalia gyvenantys žmonės. Jie baiminosi, kad kaimynas bus toks, kaip Antanavo kaimo bendrabučio gyventojai“, – sako Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)