Seimo pirmininko vyresnioji patarėja Dalia Vencevičienė BNS teigė, kad už PVM lengvatos šilumai palikimą pasisako ir Viktoras Pranckietis: „Bus siūloma Seimui pratęsti lengvatos galiojimą, kol bus sukurta kompensavimo sistema“.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS pripažino, kad laikinai atsisakyti idėjos atšaukti sumažintą PVM tarifą šilumai verčia savivaldybės.

„Žmonės bus patenkinti tuo sprendimu, kurį mes siūlome, bet kas nepatenkinti yra? Savivaldybės. Ką reikia joms padaryti, kad žmonės būtų nepatenkinti? Reikia juos pastatyti į eiles. Ir tikriausia jie (savivaldybės -BNS) juos pastatys į eiles ir turime daryti tai, ko nenorime daryti, bet esame priversti daryti“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Seimui taip pat numatoma siūlyti primti svarstyti kompensacijų už šildymą apskaičiavimo tvarkos, kuri įsigaliotų vėliau, kai nustos galioti PVM lengvatinis tarifas, pakeitimą.

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisa siūloma kompensacijas, kai nebegalios PVM lengvata šildymui, mokėti tiems žmonėms, kurių išlaidos šilumai viršys 10 proc., o ne 20 proc. jų pajamų ir valstybės remiamų pajamų skirtumo.

„Valstiečiai“ siekia išplėsti ratą asmenų, gaunančių kompensacijas – jas ateityje siūloma mokėti ne tik besinaudojantiems centriniu šildymu, bet ir tiems, kurie šildosi elektra, dujomis, malkomis ar kitais būdais.

Šiuo metu lengvatinis PVM tarifas centriniam šildymui yra 9 proc., o standartinis – 21 procentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)