Penktadienį kainos nukrito 3,7 proc. po to, kai Saudo Arabija pakomentavo, kad susitikimas Alžyre bus tik konsultacinio pobūdžio ir vargu ar bus prieitas tvirtas sprendimas.

Tačiau pirmadienį kainos šoktelėjo. Alžyro energetikos ministro Nouredinas Boutarfas pasisakymai nekeičia Saudo Arabijos požiūrio, vis dėlto jie rodo, kad pagrindinė OPEC narė vis dar yra nusiteikusi kartu su grupe pradėti pirmąjį produkcijos ribojimą nuo 2014 m. pabaigos, kai organizacija leido narėms gaminti naftą be apribojimų, dėl ko vėliau nukrito naftos kainos. OPEC dar kartą susitiks lapkritį Vienoje.

Naftos rinka yra „daug prastesnėje padėtyje“ nei per OPEC narių susitikimą prieš tris mėnesius, sekmadienį sakė N. Boutarfas.

Be Saudo Arabijos, kitos naftos gamintojos taip pat pateikė pasiūlymų, vėliau konferencijoje užsiminė ministras, bet smulkmenų nepateikė.

„Saudo Arabija yra pasirengusi apriboti produkciją sausio mėnesio lygiu“, – sakė N. Boutarfas ir pavadino pasiūlymą „įdomiu žingsniu“.

Saudo Arabija rugpjūtį išgaudavo 10,69 mln. barelių naftos per parą, palyginti su 10,2 mln. barelių per parą sausį. Ministras pridūrė, kad Alžyras norėtų apriboti bendrą OPEC grupės tiekimą iki 1 mln. barelių per parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)