Tokią informaciją trečiadienį pateikė Rusijos gamtinių išteklių ministras Sergejus Donskojus, nurodo "RIA Novosti".

S. Donskojus teigia, kad ištirtuose perspektyviuose telkiniuose, esančiuose šalies teritorijoje, yra 12,5 mlrd. tonų naftos, tuo tarpu mažiau ištirtuose telkiniuose gali būti apie 50 mlrd. tonų kuro.

Ministras taip pat pareiškė, kad kol kas nenaudojamų telkinių yra daugiau, tačiau gavyba juose sudėtinga - darbams tokiuose telkiniuose būtina imtis specialių priemonių, atlikti tyrimus. Vyriausybė skatins šiuos darbus, taip pat bus stimuliuojama netradicinių išteklių gavyba, tai gali leisti naftos gavybą padidinti dar 20-čia mln. tonų per metus.

2013 metų duomenimis Rusijoje žaliavinės naftos buvo išgauta maždaug 250 mln. tonų. Pastaraisiais metais registruojamos aukštos naftos kainos leidžia investuoti ir pamažu didinti gavybos apimtis.

CŽV pasaulio faktų knygoje teigiama, kad 2013 metų sausio 1 d. Rusija pagal naftos išteklius pasaulyje buvo aštuntoji - jos atsargos buvo vertinamos 80 mlrd. barelių. Po to, kai šalis paviešino anksčiau slaptais laikytus duomenis apie turimas angliavandenilių atsargas, ji iš karto pakilo į trečiąją vietą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)