Sutartis tarp Rusijos ir Turkijos dėl atominės jėgainės „Akkuju“ statybos ir eksploatavimo Mersino mieste, pietinėje Turkijos dalyje, buvo pasirašyta 2010 metais. Projektas vertinamas maždaug 20 mlrd. dolerių. Atominės jėgainės pirmąjį bloką ketinta pradėti eksploatuoti 2019 metais.

Anot agentūros, toks sprendimas yra „logiška didėjančios politinės konfrontacijos dėl Turkijos pajėgų numušto rusų lėktuvo tąsa“. Lapkričio 24-osios rytą Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą. Turkijos kariuomenės pareigūnai pareiškė, kad į šalies oro erdvę įskridusį Rusijos bombonešį karinės pajėgos įspėjo, tačiau, orlaivio „Su-24“ pilotams nereagavus, jį numušė Turkijos naikintuvai. Šalies kariuomenės atstovas tikino, kad Turkija per penkias minutes įspėjo Rusijos lakūnus 10 kartų.

Turkijos vicepremjeras Numanas Kurtulmušas (Numan Kurtulmus) anksčiau yra pareiškęs, kad Turkija neketina atsisakyti Rusijos AE projekto. Kaip jau skelbta, Rusija pristabdė derybas su Turkija dėl dujotiekio „Turkijos srautas“ statybos projektų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)