Rusijos saugumo tarybos Ekologinio saugumo komisija per specialų posėdį nurodė profilinėms tarnyboms parengti priemones, kuriomis būtų trukdoma perduoti geologinę informaciją kitoms šalims, informuoja laikraštis.

Medžiagoje, kuri buvo paskelbta per posėdį, teigiama, kad dabar prie informacijos apie Rusijos žaliavų atsargas prieina dvi didžiausios JAV geologinio audito bendrovės "Miller & Lents" ir "DeGolyer & MacNaughton".

Kad apsaugotų informaciją apie naftos ir dujų atsargas, komisija nurodė įsteigti nacionalinę sistemą naudingų iškasenų atsargų audito srityje.

Šiuo metu tokio pobūdžio duomenis renka Valstybinė atsargų komisija ir dar kai kurios valstybinės institucijos. Gamtos resursų ministras Sergejus Donskojus, duodamas interviu laikraščiui, patvirtino pranešimus apie nacionalinės audito agentūros steigimą. 

Liepą Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga apribojo technologijų ir įrangos, skirtos Rusijos naftos pramonei, tiekimą. Konkrečiai, ES uždraudė įrangos, naudojamos giliavandenėje kuro gavyboje, eksportą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)