Anot šaltinių, Turkijos privačios bendrovės atsisakė apmokėti „Gazprom“ sąskaitas po to, kai koncernas atšaukė 10,25 proc. nuolaidą už dujas.

„Gazprom“ atsisakė komentuoti šią informaciją.

Kiek anksčiau agentūra „Interfax“, remdamasi savo šaltiniais, informavo, kad „Gazprom“ ženkliai sumažino dujų tiekimą Turkijai nuo vasario 10 dienos dėl kainų ginčo su pirkėjais.

Vasario 24 dienos duomenimis, rusiškų dujų tiekimas į vakarinę Turkiją sumažėjo 40 proc. iki 26,7 mln. kub. metrų per parą, pranešė agentūra.

Kaip sausio pabaigoje skelbė Turkijos pareigūnai, „Gazprom“ atšaukė 10,25 proc. nuolaidą Turkijos dujų vartotojams.

Turkija – antra didžiausia rusiškų dujų vartotoja po Vokietijos – 2015 metais siekė, kad Maskva suteiktų nuolaidą bendrovei „Botas“.

Rusija žadėjo suteikti nuolaidą pagal dujotiekio „Turkijos srautas“ projekte numatytas sąlygas, bet lengvata taip ir neįsigaliojo, o projektas buvo įšaldytas pablogėjus Rusijos ir Turkijos santykiams.

Pernai spalį Turkijos dujų tiekimo operatorė ir dujų importuotoja „Botas“ padavė ieškinį į Tarptautinių prekybos rūmų (ICC) arbitražinį teismą, siekdama išreikalauti nuolaidos už rusiškas dujas.

Pernai „Gazprom“ į Turkiją pristatė 27,02 mlrd. kub. metrų dujų, 2014-aisiais Turkija iš Rusijos gavo 27,33 mlrd. kub. metrų dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)