Latvijos ministrų kabinetas antradienį susipažino su ataskaita apie prekybos elektra sandorius su Rusija ir Baltarusija, kurioje nurodoma, jog jie nutraukti nuo spalio 11 dienos.

Skelbiama, jog siekiant užtikrinti energijos tiekimo saugumą, balansavimą ir stabilumą Latvijos perdavimo sistemoje iki Baltijos šalių energetikos sistemų sinchronizavimo su kontinentine Europa, nacionalinis elektros perdavimo tinklų operatorius privalės garantuoti, kad iš Rusijos gaunamos balansavimo energijos apimtys neviršytų į Rusiją šiuo tikslu tiekiamos.

Premjeras paaiškino, kad tai yra būdas, kaip užtikrinti Latvijos nepriklausomybę nuo prekybos elektra su Rusija – elektra nebus importuojama iš Rusijos ar Baltarusijos, tačiau bus užtikrintas perdavimo tinklų balansavimas.

Baltijos šalys nuo BRELL energetikos sistemos, dabar jungiančios Baltarusiją, Rusiją, Estiją, Latviją ir Lietuvą, planuoja atsijungti ir su kontinentinės Europos elektros tinklais sinchronizuotis iki 2025 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją