Festivalio prezidentė Elena Čekienė DELFI sakė, kad „Areva" daugiau nei penkerius metus iš eilės yra generalinis festivalio rėmėjas.

„Tarp mūsų rėmėjų yra daug užsienio įmonių, kurios yra susijusios su Ignalinos atominės elektrinės (IAE) Eksploatacijos nutraukimo tarnyba ir dirbančios projektuose, susijusiuose su jėgainės uždarymu. „Areva" tik du metus turėjo kontraktą su IAE, po to neturėjo, bet iš tikrųjų esu dėkinga šiai įmonei, nes ji remia festivalį neturėdama jokių projektų su IAE, nežinau, ar ji turi kažkokių planų", - sakė E. Čekienė.

Pašnekovė neatskleidė, kokia suma festivalį parėmė „Areva", tačiau pasakė, kad „Visagino country" biudžetas yra apie 350-400 tūkst. Lt

„Areva" atstovu festivalio rengėjų vadinamas Vladimiras Voroninas DELFI sakė esąs paprastas Visagino gyventojas, anksčiau dirbęs „Arevoje" ir pažįstantis jos vadovus bei jau dešimtmetį padedantis rengti šį festivalį.

„Pakankamai pinigų (skiriama – DELFI), kad taptų pagrindiniu rėmėju", - paklaustas, kokią sumą festivaliui skyrė Prancūzijos gigantas, atsakė jis.

Anot pašnekovo, tai yra tiesiog rėmimas neturint išskirtinių tikslų.

„Apie tai neverta kalbėti, nes visi žino, kad bus konkursas", - paklaustas, ar rėmimas nesusijęs su „Arevos" siekiu statyti reaktorių naujoje jėgainėje.

DELFI primena, kad Lietuva kartu su Latvija, Estija ir Lenkija planuoja statyti naują atominę elektrinę šalia jau stovinčios, kurią Lietuva yra įsipareigojusi uždaryti iki 2009 m. pabaigos.

Reaktoriaus statytojo konkursą ketinama skelbti kitąmet.

Premjeras Gediminas Kirkilas ne kartą yra pripažinęs, kad statytojų susidomėjimas yra „gana didelis". Savo reaktorius Lietuvai norėtų pasiūlyti Švedijos, Prancūzijos, Vokietijos ir JAV kompanijos.

Apie ketinimus dalyvauti naujos elektrinės statybos projekte yra pareiškęs Vokietijos energetikos koncernas E.ON, savo paslaugas tiekiant branduolines technologijas siūlo Japonijos bendrovės „Mitsubishi" ir „Mitsubishi Heavy Industry", Prancūzijos „Areva", Kanados bendrovė AECL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją