„Oyster Creek“ atominė elektrinė veikti pradėjo 1969-jų gruodžio 1 dieną, tą pačią dieną kaip ir „Nine Mile Point“ branduolinės energijos generavimo stotis prie Osvigo miesto Niujorko valstijoje.

Tačiau regioninė veiklos licencija „Oyster Creek“ elektrinei buvo suteikta anksčiau, kas reiškia, kad ji iki šiol techniškai buvo seniausia Jungtinėse Valstijose veikianti atominė elektrinė.

Nors veikdama elektrinė ne kartą kentėjo nuo korozijos ir medžiagų nutekėjimo, jos savininkė ir operatorė, Čikagoje įsikūrusi įmonė „Exelon Corp“, tvirtina, kad elektrinė visada buvo saugi.

Nepaisant veiklos sustabdymo, bemaž penkis dešimtmečius veikusi elektrinė Naujajame Džersyje liks dar ilgam – kone iki šio amžiaus pabaigos.

JAV Branduolinio reguliavimo komisija teigia, kad „Exelon“ atominę elektrinę perjungs į „saugaus laikymo“ režimą iki 2075 metų, iki kuomet turėtų išsisklaidyti radiacija.

Patys elektrinės išmontavimo darbai turėtų vykti 2075-2078 metais. Po „Oyster Creek“ uždarymo JAV veiks 98 atominės elektrinės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)