"Vidutinės trukmės perspektyvoje tikimės, kad naftos kaina padidės iki 80 JAV dolerių už barelį. Dabartinė vertė, mūsų požiūriu, yra per maža", - pareiškė jis. Tiesa, A. Breuillacas neprognozavo, kaip kis kainų dinamika trumpalaikėje perspektyvoje. "Neaišku, kaip žemai dar gali smukti naftos kaina. Nežinome, ar žemos angliavandenilių kainos išsilaikys keletą mėnesių ar ilgesnį laikotarpį", - sakė "Total" atstovas.

A. Breuillacastaip pat nurodė, kad dabartinė kainų dinamika neprivertė Prancūzijos bendrovės užšaldyti arba apskritai atsisakyti nei vieno didesnio projekto.

"Mes einame savo keliu, lėtiname investicijas į naudojamus naftos telkinius ir infrastruktūrą. Dideliems projektams įtakos nebus", - teigia jis.

Savo ruožtu naftos bendrovės BP vadovas Bobas Dudley'us prognozavo, kad naftos kainos per ateinančius dvejus ar trejus metus laikysis ties 50-60 JAV dolerių už barelį riba. "Per savo kadenciją matau jau ketvirtąjį rimtą naftos kainų kritimą. Mes žinome, ką daryti. Manau, kad savo planus derinti turime prognozuodami, kad naftos kaina per ateinančius dvejus ar trejus metus sieks maždaug 50-60 JAV dolerių už barelį (...)", - sakė B. Dudley'us.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)