„Vilniaus energijos“ tinklalapyje pateikiamais duomenimis, sausį šiluma gyventojams bus maždaug 1,3 proc. brangesnė nei gruodį ir kainuos 29,30 ct/kWh su 9 proc. pridėtinės vertės mokesčiu arba 29,17 ct/kWh ir 1,05 Lt butui už šilumos pardavimą.

Panašus brangimas numatomas ir karštam vandeniui. Jis sostinės gyventojams sausį kainuos 20,68 Lt/kub.m, o tik vandens pašildymas – 14,94 Lt/kub.m.

Gruodį palyginti su lapkričiu šiluma Vilniuje pigo 2 proc.

„Kauno energijos“ tiekiama šiluma gyventojams kainuos apie 3,07 proc. brangiau. Vienanarė šilumos kaina sudarys 31,46 ct/kWh, gruodį ji buvo 30,53 ct/kWh.

Karštas vanduo Kaune kainuos 21,98 Lt už kubinį metrą.

Gruodį laikinojoje sostinėje šilumos kaina lyginant su lapkričiu nekito.

„Kauno energija“ skelbia, kad šilumą branginti verčia didėjusi 4,68 proc. Kauno termofikacijos elektrinės tiekiamos šilumos kaina.

Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje sausį šilumos kaina nesikeis.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino Šilumos kainų nustatymo metodikos pakeitimus, pagal kuriuos šilumos kainas privalės būti perskaičiuojama kas mėnesį, nepriklausomai nuo to, kaip kito perkamo kuro kaina.

Šiuo metu galiojanti tvarka numato, kad šilumos kainą tiekėjas privalo keisti, jei perkamas kuras brango arba brango daugiau nei 5 proc.

Dėl to daugelyje savivaldybių šilumos tiekėjai delsė branginti šilumą, o vėliau gyventojai jiems privalo mokėti kompensacijas už negautas pajamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją