„Litgrid“ Strategijos departamento direktorius Liutauras Varanavičius pristatys strateginius energetikos sistemos projektus, tinklo modernizavimo planus ir atsinaujinančių energijos išteklių prijungimo prie tinklo galimybes.

Taip pat bus pasidalyta prognozėmis, kaip per artimiausią dešimtmetį keisis elektros vartojimas Lietuvoje ir kokios aplinkybės turės didžiausią įtaką jo pokyčiams.

„Litgrid“ kasmet parengia ir teikia Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) dešimties metų tinklų plėtros planą. Šių metų vasarį taryba suderino „Litgrid“ pernai vasarą parengtą 400-110 kV tinklų plėtros planą.

Pagal jį į perdavimo tinklo plėtrą ir atnaujinimą 2020-2029 metais numatoma investuoti apie 1,291 mlrd. eurų – 21,5 proc. daugiau nei 2019-2028 metų plane.

Didelė dalis „Litgrid“ investicijų skiriama tinklų sinchronizavimo su žemynine Europa projektui, kuriam paramą teikia Europos Sąjunga. Sinchronizavimąsi su Europa ir desinchronizavimą nuo posovietinės IPS/UPS sistemos numatoma baigti 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)