„Bendrovės strategijoje numatyta, kad iki 2020 metų grupė Baltijos šalyse ir Lenkijoje valdys 400 MW žaliosios generacijos. Esame atvirti visiems pasiūlymams ir domimės įvairiomis galimybėmis, tačiau apie konkrečius sandorius kalbėti kol kas negalime“, – BNS nurodė „Lietuvos energijos“ atstovas Artūras Ketlerius.

Grupės skelbtą dviejų įmonių Lenkijoje finansinio ir mokestinio patikrinimo bei verslo vertinimo konkursą laimėjo audito ir verslo paslaugų bendrovė „Ernst & Young Baltic“ – jai bus sumokėta 77,4 tūkst. eurų, o įmonių vertinimas turi būti baigtas iki 2019 metų rugpjūčio 27 dienos.

„Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Darius Maikštėnas liepą BNS teigė, kad planuojamos investicijos į atsinaujinančią energetiką gali būti susijusios tiek su naujais vėjo arba saulės jėgainių projektais, tiek su jau veikiančių parkų įsigijimu.

„Derybos dėl galimų įsigijimų vyksta nuolat, jų yra daug ir visame regione – Baltijos šalyse ir Lenkijoje (...) Planuojame, kad šiemet sandorių turėtų būti“, – tuomet sakė D. Maikštėnas.

„Lietuvos energija“ jau oficialiai patvirtino, jog iš buvusio vienos didžiausių uosto krovos bendrovių „Klaipėdos Smeltė“ akcininko Martino Gusiatino šeimos valdomos bendrovės „Stemma Group“ nori įsigyti po 100 proc. bendrovių „Vėjo vatas“ ir „Vėjo gūsis“ akcijų.

Grupės teigimu, po šio sandorio ji bus antra pagal dydį vėjo energijos gamintoja Baltijos šalyse, užimanti 9 proc. rinkos.

„Lietuvos energija“ pastaraisiais metais už 32 mln. eurų įsigijo vėjo elektrinių parką Lietuvoje valdančią bendrovę „Eurakras“ ir Estijos „Tuulueenergia“. Pirmoji valdo 24 MW galios parką Jurbarko rajone, o „Tuulueenergia“ – 18,3 MW galios parką Estijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)