„Rinkimų kampanija tęsiasi, o „Orlen“ pirmininkas Danielis Obajtekas beveik kasdien mažina degalų kainas“, – pirmadienį sakė kairiųjų aljanso „Lewica“ deputatas Tomaszas Trela.

Lenkijos valstybei priklauso 27,5 proc. „Orlen“ akcijų, o generalinis direktorius D. Obajtekas yra PiS partijos narys.

Įmonė iš karto neatsakė į dpa prašymą pateikti komentarą.

Degalų kainos Lenkijoje jau kelias savaites yra vienos mažiausių ES. Vidutinė benzino ir dyzelino kaina šiuo metu yra 5,99 zloto už litrą – tai atitinka 1,36 JAV dolerio.

Bendrovė „Orlen“, užimanti 65-70 proc. rinkos, diktuoja kainas Lenkijoje, o kitos bendrovės turi sekti jos pavyzdžiu.

Lenkai raginami balsuoti rinkimuose, kurie vyks spalio 15 dieną. Visose iki šiol atliktose apklausose valdančioji partija PiS, valdžioje esanti nuo 2015 metų, pirmauja aiškia persvara, tačiau apžvalgininkai sako, kad negalima atmesti ir opozicijos pergalės.

Naujienų žurnalas „Polityka Insight“ pranešė, kad Klimato ir aplinkos ministerija suteikė „Orlen“ leidimą prieš rinkimus pasinaudoti degalų rezervais, siekiant užtikrinti mažas kainas.

Ir priešingai, ministerija, atsakinga už valstybinius holdingus, mažas benzino kainas aiškino sinerginiu efektu, kurį esą sukėlė neseniai „Orlen“ įsigyta naftos bendrovė „Lotos“.

Dėl žemų kainų degalines užplūdo pirkėjai, dėl to praėjusį savaitgalį kai kur susidarė transporto spūstys. Daug vairuotojų taip pat atvyksta iš Vokietijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją