A. Berzinis susitikimo metu pažymėjo, kad Latvija Lenkiją laiko viena iš pagrindinių partnerių kartu kuriant alternatyvius dujų tiekimo projektus. Jis pabrėžė, kad šis klausimas artimiausius penkerius metus bus vienas iš svarbiausių Latvijai ir visam Baltijos regionui.

B. Komorowskis savo ruožtu pareiškė, kad Lenkija absoliučiai atvira visiems projektams energetikos srityje, kurių realizavimas planuojamas būsimoje ES finansinėje perspektyvoje, ypač pabrėždamas Lietuvos ir Lenkijos dujų sistemų sujungimo svarbą. Be to, prezidentai pažymėjo Liepojos uosto ir lenkų kompanijos "PKN Orlen" bendradarbiavimo svarbą transportuojant naftos produktus.

B. Komorowskis sakė, kad Lenkija su dideliu susidomėjimu seka Latvijos ekonomikos plėtrą ir šalies stojimo į euro zoną procesą. Jis sakė, kad Lenkija sprendimą stoti į euro zoną priims ne anksčiau kaip 2015 metais, kai įvykdys visus Mastrichto kriterijus.

A. Berzinis pabrėžė pasirašomo bendradarbiavimo tarp Latgalos ir Mažosios Lenkijos vaivadijos svarbą. Dokumentas bus pasirašomas sekmadienį Daugpilyje. Čia B. Komorowskis taip pat apsilankys naujame Latvijos žydų kilmės JAV dailininko Marko Rothko muziejuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)