Ši žinia Lenkijoje sukėlė tikrą audrą.

Kaip praneša portalas Gazeta.pl, „Vedomosti“ skelbia, esą mainais į ilgalaikę naftos tiekimo sutartį naftotiekiu „Družba“ „PKN Orlen“ pasiūlė „Rosneft“ dalį savo akcijų, Mažeikių gamyklą, o taip pat – pagalbą Europoje plečiant „Rosneft“ degalinių tinklą.

Rusijos dienraštis taip pat tvirtina, jog „Rosneft“ šį Lenkijos koncerno pasiūlymą svarsto. Tai esą patvirtino Rusijos naftos milžinei „artimas šaltinis“.

„PKN Orlen“ į šias žinias reagavo žaibiškai. Lenkijos koncernas kategoriškai neigia vykdantis kokias nors derybas dėl „Orlen Lietuva“ perleidimo.

„Taip pat nevyksta jokie pokalbiai su „Rosneft“ dėl kitų naftos tiekimo „PKN Orlen“ sutarčių“, - skelbia Mažeikių įmonės savininkai.

Pranešimus apie derybas tarp „PKN Orlen“ ir „Rosneft“ taip pat neigia ir Lenkijos vyriausybė.

Koncernas „PKN Orlen“ pareiškia, kad „Vedomosti“ pateikta informacija yra klaidinga ir prieštarauja faktams.

„Tvirtai pareiškiame, kad „Pkn Orlen“ nesiėmė ir neketina imtis jokių žingsnių dėl „Orlen Lietuva“ akcijų pardavimo. Koncernas nedalyvauja ir neketina dalyvauti jokiuose kuro pardavimo projektuose Baltarusijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje su „Rosneft“ prekiniu ženklu. Jokios derybos su „Rosneft" dėl kitų žaliavinės naftos tiekimo sutarčių su „PKN Orlen“ nevedamos“, - rašoma pranešime spaudai.

„PKN Orlen“ ketina kreiptis į vedomosti.ru redaktorių, kad straipsnyje paskelbta klaidinga informacija būtų ištaisyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)