„Labai svarbu, kad mes susitartume regione ... Mums reikalinga alternatyva, alternatyvus dujų tiekimo šaltinis – ir svarbiausia, kad jis būtų pakankamai veiksmingas bei pigus, nes tai bus konkurencija su rusiškomis dujomis“, – sakė premjerė interviu komercinei televizijai LNT.

Ji pažymėjo, kad šiuo metu svarstoma galimybė nutiesti dujų vamzdynus iš Europos per Lenkiją ir Lietuvą, taip pat sukurti regioninį dujų terminalą.

„Pažiūrėsim – galbūt taip pat įmanomas nacionalinis terminalas, bet turime susivienyti, nes negali būti atskiro sprendimo kiekvienoje šalyje – tai neveiksminga“, – pabrėžė L.Straujuma.

Pasak jos, birželio 21 dieną Taline planuojamas trijų Baltijos šalių premjerų susitikimas su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso, kuriame bus svarstomi energetinės nepriklausomybės klausimai.

Be to, per neseniai vykusį vizitą Jungtinėse Valstijose L.Straujuma taip pat aptarė su Vašingtonu galimo dujų pirkimo iš Amerikos klausimą.

Vakarų šalių santykiams su Maskva pašlijus dėl Ukrainą krečiančios krizės, Europos Sąjungos valstybių lyderiai susitarė didinti energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)