Jis paaiškino, kad galiojanti sutartis su „Gazprom“ numato atsiskaitymus eurais, todėl neaišku, kaip galėtų vykti mokėjimai rubliais.

„Dabartinės sutarties sąlygos nenumato kitokių atsiskaitymų kaip tik eurais. Neįsivaizduoju, kaip galėtume mokėti kita valiuta“, – sakė A. Kalvitis.

Rusijos autoritarinis lyderis Vladimiras Putinas pareiškė, kad jo šalis priims mokėjimus tik rubliais už dujų tiekimą „nedraugiškoms šalims“, Kremliui į tokių valstybių sąrašą įtraukus visas Europos Sąjungas nares. Jis nurodė vyriausybei ir centriniam bankui per savaitę parengti taisykles, kuriomis vadovaudamiesi dujų pirkėjai Rusijos rinkoje įsigytų rublių tokiems atsiskaitymams.

„Gazprom“ yra didžiausas „Latvijas Gaze“ akcininkas, valdantis 34 proc. akcijų paketą. 28,97 proc. akcijų turi Europos energetikos, klimato kaitos ir infrastruktūros investicijų fondas „Marguerite“, 18,26 proc. – Vokietijos koncernas „Uniper Ruhrgas International“, 16 proc. – bendrovė „Itera Latvija“, 2,77 proc. – smulkieji akcininkai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės