„Atkreipkime dėmesį, kad kainas nustato reguliuotojas ir jo kompetencijoje tiksliai nustatyti, kiek turi brangti ir kokie yra įmonių patiriami kaštai šalia dujų kainos, kurią įsigyjame iš vieno ar kito šaltinio. Aš neturiu pagrindo teigti ir manyti, kad mūsų reguliatorius yra neefektyvus“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė D. Kreivys.

Tuo metu elektros ir dujų kainos, pasak ministro, grįžta į priešpandeminį lygį.

„Dėl pandemijos turėjome milžinišką elektros, dujų kainų kritimą, ir jos dabar grįžta į priešpandeminį lygį. Ekonomika grįžta, šauna į viršų, lygiai taip pat grįžta ir išteklių kainos. Kai kainos krinta, viskas gerai, kai atsistato, mes, aišku, visą laiką suirzę reaguojame.

Kainų augimas negali patikti, bet aš visiškai pasitikiu mūsų reguliatoriumi, kuris labai efektyviai kontroliuoja įmonių išlaidas, o jau rinkos kainos, kaip rinkos kainos, čia mes kažin ko nepadarysime. Jos svyruoja, ir mes nesame Baltarusija ar Rusija, kur kainas nustato prezidentas“, – sakė D. Kreivys.

Antrą metų pusmetį dujos brangs 26–50 proc. už kubinį metrą pagal pagal atskiras gamtinių dujų vartotojų grupes. Tuo metu elektra vidutiniškai brangs apie 8 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)