Galbūt pačią prezidentę kas nors klaidina, jos patarėjai, kurie, tarkim, laiku nesuspėja ar neparengia dokumentų ir nepateikia Seimui. Arba pateikia gana žalią dokumentą, o jis sulaukia labai didžiulio pasipriešinimo ir kritikos, paskui paprašoma prezidentės komandos ir Energetikos ministerijos pataisyti jį, o prezidentė sako, kad dokumentą kažkaip vilkina Ekonomikos komitetas. Jei dokumentas kur nors šiuo metu ir guli, tai guli Prezidentūroje ir Energetikos ministerijoje“, – teigė K. Masiulis.

Pasak jo, net priėmus siūlomas Šilumos ūkio įstatymo pataisas, šilumos kainos mažės nežymiai, vis dėlto įstatymas vis tiek reikalingas.

„Jeigu ir mažins, tai labai nežymiai ir minimaliai. Jis (įstatymas. – red.) skaidytų monopolį ten, kur vyksta apskaita, viso šilumos ūkio administravimas, ten įvestų skaidrumą, mažintų monopolį, mažintų prievartą“, – sakė K. Masiulis.

Seimo narys atkreipia dėmesį, kad valstybė reguliuoja šilumos kainas ir šilumos tiekėjų pelną, tačiau ji nereguliuoja bendrovių perkamo biokuro kainų.

„Aš turėjau pokalbį su „Vilniaus šilumos tinklų“ vadovais, ir jie man į akis taip net ir sviedžia – tai reguliuokite. Kadangi valstybė reguliuoja šitas kainas, bet nereguliuoja su jais susijusių „Rubicono“ įmonių, jie patys iš savęs perka biokurą ir ten kainos kokios tik nori gali būti – ten jokių maržų niekas nereguliuoja ir per ten išeina didžiuliai pelnai“, – teigė K. Masiulis.