Laivas turėtų atplaukti nuo rugsėjo 30 dienos iki lapkričio 21 dienos, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pirmadienį pranešė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. Su kuo pasirašyta sutartis, įmonė, kaip jau įprasta, nenurodo.

Spalio 1 dieną prasidėsiančiais naujais dujų metais terminale jau užsakyti 8,36 TWh pajėgumai, rodo „Klaipėdos naftos“ duomenys. Bendrovė anksčiau pranešė pasirašiusi sutartis su dviem klientais. Tikėtina, jog tai „Ignitis“ ir „Achema“.

Šiais dujų metais (nuo pernai spalio iki šių metų rugsėjo pabaigos) terminale užsakyti apie 23,1 TWh išdujinimo pajėgumai, į terminalą jau atplaukė 65 dujovežiai: 16 didelių laivų iš Norvegijos, 4 dideli dujų kroviniai iš JAV, ir 45 nedideli (iki 10 tūkst. kub. metrų) kroviniai iš Rusijos – paskutinis iš Vysocko atplaukė pirmadienį, rodo laivų stebėjimo portalai.

SGD terminalu šiuo metu naudojasi penkios įmonės iš Lietuvos ir Estijos – „Ignitis“, „Achema“, „Imlitex“, Estijos energetikos koncernas „Eesti Energia“ ir dujų bendrovė „Elenger“ („Eesti Gaas“).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)