J.Neverovičius teigia, kad patariamajame referendume 2012 metų rudenį išsakyta neigiama nuomonė apie projektą buvo politinis protestas prieš buvusią Vyriausybę.

„Metus prieš rinkimus apie 60 proc. gyventojų palaikė atominę energetiką. Tai dar vienas įrodymas to, kad tas balsas referendume buvo politinis balsas prieš buvusią Vyriausybę. Nesu tikras, ar reikės naujo referendumo, ar visuomenės nuomonės tyrimo, kažkokios kitos formos, kad žmonės galėtų atsakyti į šį klausimą“, - interviu radijo stočiai „Znad Willi“ antradienį sakė energetikos ministras.

Pasak jo, tik gavus visus galutinius Visagino AE projekto skaičiavimus, bus galima klausti žmonių, ar jie pritaria naujai atominei jėgainei.

„Kai turėsime galutinį atsakymą, kas dalyviai, kiek projektas kainuos, kokios bus jo techninės sąlygos, kaip dirbs sistemos su kontinentine Europa, Lenkija, kaip dirbsime su Rusija, - kai visus šiuos atsakymus matysime, tada galėsime klausti gyventojų, kokia jų nuomone, nes ant stalo bus jau parengtas projektas. Šiuo metu tokio projekto dar nėra“, - sakė J.Neverovičius.

Vyriausybė šiuo metu kalbasi su Latvija ir Estija bei Japonijos korporacija „Hitachi“, ar Lietuvoje reikėtų statyti naują atominę elektrinę. 2012 metų spalį patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)