"Repsol" vertinimu, gavyba gali siekti 100 tūkst. barelių per parą, - tai sudaro apie 10 proc. šalies naftos importo ir 50 kartų viršija dabartinį gavybos lygį. Jeigu lūkesčiai pasiteisins, rastas telkinys taps didžiausias per visą Ispanijos istoriją.

"Repsol" valdo konsorciumo, atliekančio žvalgybos darbus, kontrolinį akcijų paketą. Į koncerną įeina ir Vokietijos RWE, ir Australijos "Woodside Petroleum".

Kompanija tikisi pradėti gręžimo darbus per dvejus metus. "Repsol" prieš pradėdama darbus vyriausybei turi pateikti ataskaitą apie poveikį aplinkai.

Ispanijai telkinio eksploatavimas gali būti ypač svarbus, nes tai leis šaliai sumažinti išlaidas naftos pirkimams iš užsienio. Be to, "Repsol" sukurs tūkstančius darbo vietų, o Ispanijai, pirmaujančiai pagal nedarbo lygį euro zonoje, tai ypač aktualu.

Ir vis dėlto ekologinės organizacijos ir vietos gyventojai išsakė nepasitenkinimą tokiu vyriausybės sprendimu. Jų atstovai tvirtina, kad naftos gavyba gali pakenkti aplinkai ir Kanarų turizmo sektoriui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)