150 tūkst. kubinių metrų dujų gabenantis su Maltos vėliava plaukiojantis dujovežis „Aristidis I“ šiuo metu yra Baltijos jūroje ties Švedijai priklausančia Elando sala, rodo laivų stebėjimo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ atstovai ketvirtadienį BNS informavo, kad laivas į Klaipėdą atplauks penktadienį vakare. Laivas plaukia iš JAV Teksaso valstijoje esančio Friporto, kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ skystinimo gamykla.

Energetikos ministras Dainius Kreivys ketvirtadienį pranešė, kad „PGNiG“ yra rezervavusi SGD terminalo pajėgumus šešiems laivams, o šie kroviniai aprūpins ne tik Lenkiją, bet ir kitas Baltijos šalis, galbūt ir Suomiją.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pranešė, kad JAV suskystintos gamtinės dujos, tiekiamos per terminalą Klaipėdoje, jau penktadienį dujotiekiu pasieks Lenkiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją