Projektus vykdo Hiūstono bendrovė "Enterprise Products" ir Kanados kompanija "Enbridge". Projektai konkuruos su naftotiekio "Keystone SL" projektu, kuris nesulaukė pritarimo Kongrese dėl kilusių nesutarimų tarp JAV administracijos ir ekologijos organizacijų.

Savo ruožtu, respublikonų opozicija apkaltino Baltuosius rūmus tuo, kad savo veiksmais jie provokuoja aukštas benzino kainas Jungtinėse Valstijose. Šiuo metu benzino kaina JAV siekia 3,9 dolerio už galono (1,03 dolerio už litrą) - tai didžiausia kaina per devynis mėnesius.

Abiem naftotiekiais nafta būtų perpumpuojama iš naujų telkinių Kanadoje į naftos perdirbimo įmones Meksikos įlankos pakrantėje.

JAV ekologai nepatenkinti naujų vamzdynų statyba. Pasak Gamtos išteklių apsaugos tarybos atstovo Anthony Swifto, organizacijos protestuoja prieš naftotiekius, kuriais bus pumpuojama nafta iš bituminio smėlio, išgaunama Kanadoje. Manoma, kad šiuo atveju atsiranda didelė nuotėkio rizika dėl vamzdyno korozijos.

Prognozuojama, kad iki 2020 m. naftos gavyba iš bituminio smėlio Kanadoje sieks 3 mln. barelių per parą, arba beveik du kartus daugiau nei dabar. Bendras Kanados naftos gavybos rodiklis, kaip prognozuojama, išaugs pusantro karto, iki 4,2 mln. barelių per parą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją