Iš viso gauta 2,8 tūkst. paraiškų. Iš jų 2,5 tūkst. namų ūkių siekia gauti paramą naujai įrengtoms saulės elektrinėms, 260 namų ūkių kreipėsi paramos jau turimos saulės elektrinės galios didinimui.

„Gaminančių vartotojų skaičius Lietuvoje vien pernai išaugo dvigubai iki 90 tūkstančių, ir daugiausiai tam įtakos turėjo patrauklios valstybės paramos sąlygos bei ženkliai kritusių saulės elektrinių modulių kainos“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Siekiame, kad nuosavą saulės elektrinę Lietuvoje turėtų kas trečias namų ūkis, todėl turime užtikrinti, kad parama pasiektų kuo didesnį žmonių ratą“, – teigia D. Kreivys.

Anot jo, paramos priemonių saulės elektrinėms šiemet bus ir daugiau, tačiau sąlygos gali būti tikslinamos.

Lietuvos energetikos agentūra vertina praėjusių metų saulės elektrinių plėtrai skirtos paramos rezultatus, taip pat analizuoja saulės elektrinių įrengimo kainas rinkoje ir pateiks savo siūlymus dėl paramos priemonių sąlygų atnaujinimo.

Iš viso šiais metais Energetikos ministerija gyventojų saulės elektrinių plėtrai suplanavo skirti 85 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją