Fiziniai asmenys galės įsigyti bet kokios galios elektros energijos generavimo pajėgumus, tačiau dotacija bus skiriama tik iki 10 kW galios elektrinėms, įskaitant praeityje gautas dotacijas saulės elektrinėms įsirengti ir įsigyti iš nutolusių parkų.

Kaip ir anksčiau, dotacija bus skiriama kai elektros vartojimo objektas yra gyvenamosios ar sodo namų paskirties pastatai ir sudarys apie 323 Eur su PVM už 1 kW įsigyjamos galios.

Iš 32 mln. eurų, skirtų dotacijoms fiziniams asmenims, 10 mln. Eur bus skirta Sostinės regionui – elektros vartojimo objektas, kuris vartos generuojamą elektrą, turės būti Vilniaus apskrityje. 22 mln. Eur bus skiriami Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionui – elektros vartojimo objektas turės būti Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių savivaldybėse. Pareiškėjai 5 metus po visos investicijų schemos finansavimo pabaigos negalės keisti regiono, kuriame yra elektros vartojimo objektas – butas ar namas.

Įsigyti saulės elektrinių galią iš nutolusių saulės elektrinių parkų ir įforminti PVM sąskaitą faktūrą bei priėmimo–perdavimo aktą galima jau nuo projektų finansavimo sąlygų aprašo įsigaliojimo dienos – 2023 m. liepos 8 d. Tai supaprastino gyventojams galimybę užbaigti užsakytų saulės elektrinių ir jų dalių įsigijimo iš jau pastatytų saulės elektrinių parkų formalumus.

Paramos priemonę administruoja Aplinkos projektų valdymo agentūra. Paraiškas teikti galima iki 2024 m. vasario 29 d. arba kol baigsis kvietimui skirta lėšų suma.

Nutolusių gaminančių vartotojų skaičius pastaraisiais metais nuolat auga. Jų jau yra kiek daugiau nei 25 tūkst., o bendra galia sudaro per 135 MW.