Akcijos metu aktyvistai nuo Baltojo tilto nuleido didelį plakatą, ant kurio buvo užrašyta: "Atominė pavojinga. Balsuok ne". Visa plakato nuleidimo procedūra užtruko apie pusvalandį.

Akcija praėjo taikiai. Dauguma praeivių pro Baltąjį tiltą praėjo net neatkreipdami dėmesio į tai, kad kažkas vyksta. Policijos dėmesio akcijos dalyviai taip pat nesulaukė.

Pasak "Greenpeace" organizacijos atstovės Andrėjos Zlatnanskos, toks dalykas kaip saugi atominė energetika tiesiog neegzistuoja, o Vakaruose vis daugiau šalių - Vokietija, Belgija, netgi Prancūzija - ima atsisakyti atominės energetikos.

Aplinkosaugininkė teigė, jog Lietuvos žmonės turi suprasti, kad jie sprendžia ne tik už save.

"Lietuviai balsuodami lems savo, savo vaikų, savo anūkų, kurie turės gyventi su atomine elektrine, ateitį. Taip pat jie lems ne tik savo, bet ir visos Europos ateitį - jeigu įvyktų nelaimė, tai skaudžiai paliestų visą Europą", - kalbėjo A. Zlatnanska.

"Greenpeace" aktyvistė kritikavo ir, jos teigimu, vienpusišką agitaciją balsuoti už atominę elektrinę, pastebimą viešojoje erdvėje.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę, atsakydamas į "Greenpeace" vadovo Kumi Naidoo atvirą laišką, kuriame teigiama, kad esą Vyriausybė nenori suteikti vietos projekto kritikai, Premjeras Andrius Kubilius teigė, kad "Greenpeace" yra prieštaravusi ne vienam svarbiam Lietuvai projektui, o Vyriausybės pareiga - visų pirma pateikti objektyvią informaciją apie projektą.

"Greenpeace" organizacija turi savo veiklos pobūdį. Jie prieštaravo daugeliui labai svarbių infrastruktūrinių energetikos projektų, prieštaravo ir prieš Būtingės terminalą. Informacijos stoka buvo vienas iš argumentų, kodėl reikia rengti referendumą, ir šioje vietoje mes matome savo pareigą pateikti objektyvią informaciją apie Visagino atominę elektrinę", - sakė Premjeras.

"Kadangi esame įsitikinę, jog toks svarbus strateginis projektas Lietuvoje turi būti realizuotas, jis yra naudingas ir ekonomiškai, ir nacionalinio saugumo požiūriu Lietuvai, mes tuos argumentus ir sakome. Jei kas nors turi argumentų prieš, jie turi galimybę taip pat žiniasklaidoje tuos argumentus išdėstyti", - tvirtino A. Kubilius.

Tai, kad oponentai galbūt neturi pinigų taip plačiai per žiniasklaidą skleisti savo argumentus, Premjero teigimu, nėra Vyriausybės problema.

"Aš tikrai nežinau, kas kiek turi pinigų. Aš žinau mūsų atsakomybę paaiškinti žmonėms apie projektą, kaip mes matome projekto naudą, paaiškinti taip, kad visi žmonės tai išgirstų ir suprastų" , - sakė A. Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad VAE projekto oponentai labiau kritikuoja ne patį projektą, jo detales, bet tai, kad projekto informacinėje kampanijoje dalyvauja žurnalistai. Pasak jo, tai rodo, kad oponentai nesugeba užginčyti projekto skaičių, techninės pusės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)