Studijoje, kuri turi būti parengta per septynis mėnesius, būtų pateikti siūlomų techninių sprendimų vertinimai, gamyklos statybos grafikas, jos perspektyvų tarptautinėje rinkoje analizė.

Gazprom“ ir „Royal Dutch Shell“ jau yra pasirašę kelis memorandumus dėl „Baltijos SGD“ projekto, įskaitant dėl „Shell“ dujų skystinimo technologijos naudojimo šioje gamykloje ir jos rinkodaros modelio.

„Gazprom“, praėjusių metų pradžioje skelbęs, jog jo dujų skystinimo gamykla prie Baltijos jūros pradės veikti metais vėliau nei planuota iki tol – 2021-aisiais, lapkritį terminus pailgino dar vieneriais metais, o šių metų kovą paskelbė naują projekto įgyvendinimo terminą – 2022-2023 metai.

10-15 mln. tonų metinio pajėgumo dujų skystinimo gamykla būtų orientuota į Europos, Artimųjų Rytų, Pietų Azijos ir Pietų Amerikos rinkas, o nedideliais laivais jos produkcija gali būti tiekiama ir į terminalus Baltijos jūros pakrantėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)