"Kviečiama ir toliau kalbėtis, ieškoti abiem pusėms tinkamiausių sprendimų", - BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

J.Neverovičiaus atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė BNS taip pat patvirtino, jog toks laiškas gautas: "Laišką gavome, bet vykstant deryboms, susirašinėjimo nekomentuojame".

Abiejų šalių derybininkų vadovai J.Neverovičius ir A.Medvedevas spalį susitiko Sankt Peterburge, tačiau tuomet konkrečių susitarimų pasiekti nepavyko. Pasak žiniasklaidos, abi pusės deklaruoja, kad yra suinteresuotos siekti apčiuopiamų rezultatų, tačiau nei per metrą nesitraukia nuo savo derybinių pozicijų.

J.Neverovičius lapkričio pradžioje teigė, jog "Gazprom" kol kas neketina mažinti dujų kainos Lietuvai. Tačiau jis vylėsi, kad anksčiau ar vėliau Europos Komisijos spaudžiamas " Gazprom" tai padarys. Ministro teigimu, su "Gazprom" tariamasi, kaip įgyvendinti Trečiąjį ES energetikos paketą.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas A.Butkevičiui spalio pabaigoje išsakė priekaištų dėl Lietuvos dujų sektoriaus pertvarkos - jis pareiškė, kad Lietuvos pasirinkti Trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo metodai pažeidžia Rusijos investuotojų interesus bei prieštarauja dvišaliams tarpvyriausybiniams susitarimams.

Premjeras Algirdas Butkevičius pastarosiomis dienomis pripažino, jog derybos su "Gazprom" vyksta labai sunkiai. Tačiau jo manymu, su "Gazprom" realu susitarti dėl 20-25 proc. pigesnių dujų.

"Pirmiausia turime suprasti, kad Lietuva už dujas moka didžiausią kainą visoje Europoje. Mes manome, kad dujų kaina galėtų sumažėti nuo 20 iki 25 procentų", - sakė premjeras antradienį sakė interviu „Lietuvos ryto" televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai", paklaustas, koks geriausias ir realiausias rezultatas galėtų būti pasiektas derybose su "Gazprom".

"Aš manau, kad realu. Reikia apsišarvuoti kantrybe, o tai mes ir darome", - teigė jis.

Jis sakė, jog dujų kaina – nuolatinis diskusijų objektas visose šalyse.

"Aš negaliu atskleisti, kiek moka kitos šalys, bet galiu pasakyti, kad jos moka 25-30 procentų mažiau nei mes. Todėl mes svarstome, kaip greičiau pertvarkyti šilumos gamybą ir stengtis suvartoti kuo mažiau gamtinių dujų - ieškoti kitų šaltinių", - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)