Daugiausiai tai – elektros pastočių ir dujotiekių remontui skirta įranga, elektros generatoriai, kuras. Šilumos sektoriui perduoda suvirinimui reikalinga įranga, baterijos, sklendės ir gesintuvai.

„Rusija sąmoningai naikina Ukrainos energetikos infrastruktūrą: mūsų žiniomis, 40 proc. infrastruktūros yra sugadinta – tai yra daugiau nei 400 kritinės paskirties objektų visoje Ukrainoje, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys. – Lietuva yra viena iš nedaugelio šalių, kurioje vis dar galima rasti Ukrainos energetikos sektoriuje naudojamos sovietinio tipo įrangos, tad nuo karo pradžios nuolat palaikome ryšį su kolegomis Ukrainoje ir organizuojame paramos tiekimą pagal ukrainiečių suformuluotą poreikį.“

Pasak D. Kreivio, Lietuvos energetikos įmonės aktyviai telkiasi ir bendradarbiauja tarpusavyje, o komplektuojant reikalingą paramą, prisideda ir privačios organizacijos ar fizinių asmenų grupės.

Nuo karo Ukrainoje pradžios organizuotas 12 įvairaus galingumo generatorių perdavimas, per 130 tonų kuro gabenimas, perduota didžioji dalis iš 550 tonų gaisrų gesinimui reikalingo putokšlio.

„Šiuo metu organizuojamas įvairaus galingumo 250 transformatorių ir 160 generatorių transportavimas“, – pažymima pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją