"Mes tokio sprendimo tikėjomės, nes manome, kad mes esame teisūs. Ir iš aš viso manau, kad geriausia ne kariauti, o tartis ir kalbėti, ką visada Lietuvos Vyriausybė ir siūlė "Gazprom", - žurnalistams Klaipėdoje sakė prezidentė.

Vertindami arbitražo sprendimą, Lietuvos pareigūnai pabrėžia, kad "Gazprom" nepavyko pasiekti, jog Lietuvos Vyriausybė būtų įpareigota atsisakyti jos inicijuoto "Lietuvos dujų" veiklos tyrimo.

Savo ruožtu "Gazprom" atkreipia dėmesį, kad Stokholmo arbitražas sutiko su "Gazprom", kad tik "Lietuvos dujų" akcininkų susitarimas reguliuoja visus klausimus dėl dujų pirkimo sąlygų ir dėl visų kitų komercinių "Lietuvos dujų" ir "Gazprom" santykių.

Lietuvos Vyriausybė yra apkaltinusi "Gazprom", kad jis Lietuvai tiekia dujas neteisinga kaina. Savo ruožtu Rusijos kompanija ilgą laiką priešinosi planams pertvarkyti "Lietuvos dujas", atskiriant dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklas.

Abi pusės buvo užsiminusios, kad šie ginčai gali persikelti spręsti į Stokholmo arbitražą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)