Lengvatą šildymui planuojama pratęsti, skelbė Darbo partijos atstovai dar nepasibaigus politinės tarybos susitikimui Seime.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys siūlė pratęsti PVM lengvatos šilumos energijai galiojimo terminą iki kitų metų liepos 1 d. ir tokį PVM įstatymo projektą jis pirmadienį užregistravo Seime. Politinė taryba, apsvarsčiusi šį klausimą, nutarė projektui pritarti, skelbia Seimo darbo partijos frakcija.

Premjeras Algirdas Butkevičius patvirtino, kad nors gamtinių dujų kaina yra iš esmės sumažėjusi ir šildymas atpigo, lengvata turi išlikti iki kadencijos pabaigos.

„Yra numatyta balsuoti šioje Seimo sesijoje“, - lengvatos pratęsimo planais pasidalijo A. Butkevičius.

Skaičiuojama, kad palikus šią lengvatą, biudžeto praradimai šiemet siektų apie 20-21 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad atsisakius lengvatos per mėnesį vidutiniškai 60 kv. m senos statybos buto šildymas pabrangtų 7-10 eurų.

Per visą šildymo sezoną tokio buto savininkui tektų papildomai sumokėti 40-60 eurų.

Skelbta, kad Darbo partija laikėsi nuomonės lengvatinį 9 proc. PVM tarifą taikyti dar vienerius metus, iki 2016 metų liepos, bet pataisas Seimui teiktų tuomet, jei tam pritartų socialdemokratai ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijų atstovai.

Dabar numatyta, kad lengvatinis tarifas galios iki šių metų liepos 1 dienos, o po to turėtų padidėti iki 21 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)