Ministerijos duomenimis, beveik 1 500 iš 2 000, arba beveik trys ketvirtadaliai daugiabučių, maisto gamybai naudojusių nesaugius dujų balionus, jau pakeitė juos elektrinėmis viryklėmis arba centralizuotai tiekiamomis gamtinėmis dujomis.

Nuo kitų metų pradžios trijų aukštų ir didesniuose daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami, tad Energetikos ministerija kviečia tokių daugiabučių gyventojus suskubti juos pasikeisti ir pasinaudoti valstybės parama.

„Energetikos ministerija įgyvendina saugias energijos vartojimo daugiabučiuose namuose priemones ir skirdama paramą jau penktus metus iš eilės padeda daugiabučių namų gyventojams atsisakyti dujų balionų naudojimo buityje ir pasirinkti saugesnį būdą – naudoti elektrą ar centralizuotai teikiamas gamtines dujas“, – pranešime spaudai teigė energetikos viceministrė Inga Žilienė.

Nurodoma, kad parama vienam butui sieks iki 726 eurų: daugiabučių namų vidaus tinklų įrengimui ar pertvarkymui laiptinėse bei bendros paskirties patalpose – iki 242 eurų, namo butų elektros instaliacijos ar dujų sistemos pertvarkymui – iki 242 eurų, taip pat elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui – iki 242 eurų.

Dujų balionų daugiabučiuose jau nebeliko Joniškio, Kelmės, Elektrėnų, Jonavos rajonų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją