Norėdamas pervesti 1,2 proc. GPM paramai žmogus pasakoja matęs iš esmės baltą ekraną (tai patvirtina ir atsiųsta ekrano kopija), kitu atveju atsidarant svetainę buvo parašyta „įvyko sisteminė klaida‟. Tiesa, pastarojo nesklandumo dabar jau nematyti ir pagrindinė svetainė veikia.

VMI komentuoja „Delfi“, kad šiuo metu siekia pašalinti sutrikimus.

„Nustačius, jog kai kuriems klientams nepavyksta pateikti GPM paramos prašymo, VMI šiuo metu atlieka reikiamus sistemos atnaujinimus, kad nesklandumai būtų kuo greičiau pašalinti.

Atsiprašome gyventojų už nepatogumus, ir, jei nepavyksta prašymo pateikti nedelsiant, rekomenduojame prašymą teikti vėliau dar kartą“, – komentuoja VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė.

Pasak jos, antradienį gyventojai pateikė 4956 prašymų skirti paramą. Iš viso pateikta daugiau kaip 350 tūkst. prašymų.

Paramos pervedimo ir pagrindinio puslapio klaidų koliažas:

Sistemos sutrikimas (VMI svetainė)

Inspekcija anksčiau antradienį priminė, kad pajamų deklaravimui liko savaitė, tai privalu padaryti iki gegužės 2 d.

Pasak mokesčių administratoriaus, šiuo metu pareigą atliko apie 60 proc. privalančiųjų deklaruoti gyventojų, o iš viso pajamų mokesčio deklaracijas pateikė daugiau nei 1,23 mln. gyventojų.

Mokesčių permokas VMI visiems klientams grąžina iki liepos 31 dienos, o permokų grąžinimui sąrašai sudaromi atsitiktine tvarka, neatsižvelgiant į deklaracijos pateikimo datą.

GPM permoka grąžinama tada, kai gyventojas yra pateikęs ar patikslinęs visas privalomas ankstesnių metų pajamų deklaracijas, taip pat, jei reikia, ir nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją