"Aš manyčiau, kad trečiąjį liberalizavimo paketą (ES trečiąjį energetikos paketą - BNS) mes galėjome įgyvendinti taip, kaip jį įgyvendina estai, tikrai su mažiausiais nuostoliais savo vartotojams. Manyčiau, kad galima tų pačių tikslų siekti, labiau rūpinantis savo vartotojais ir savo verslo konkurencingumu", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė B.Vėsaitė.

"Mes mokame už praeityje padarytas klaidas. Lygiai tų pačių rezultatų galima būtų siekti, labiau ginant savo vartotojų interesus", - sakė B.Vėsaitė, paprašyta pakomentuoti Rusijos ambasadoriaus Vladimiro Čchikvadzės teiginius, kad Latvija ir Estija atidėjo trečiojo energetikos paketo įgyvendinimą, pasirinkdamos ne patį "žiauriausią" variantą, todėl dujų kaina ten 20 proc. mažesnė.

Trečiojo energetikos paketo, kuris numato dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimą, įgyvendinimas sukėlė ginčų tarp Lietuvos ir "Gazprom". Pagal šį paketą Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina atskirti "Lietuvos dujų", kurių 37,1 proc. akcijų valdo "Gazprom", veiklas - magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo "Lietuvos dujų" atskiriamai naujai įmonei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)