Panevėžyje, Parko gatvėje, viename iš daugiabučių, gyvena prieš kelis mėnesius dar buvęs miesto meru P.Vadopolas. Šiame daugiabutyje, vienos laiptinės vidurinių butų gyventojų virtuvėse, per šalčius temperatūra sunkiai perkopdavo 10 laipsnių, šeštadienį rašo laikraštis „Panevėžio skliautas“.

Dabar penkių butų virtuvėse šildymo vamzdžiai ir radiatoriai beveik šalti. Vienas iš tų butų ir P. Vadopolo. Už dviejų kambarių maždaug 50 kv. m ploto buto šildymą 200 Lt už sausį mokėję gyventojai priversti namuose vilkėti žieminius apdarus, virtuves šildyti elektriniais prietaisais. Jie įsitikinę: apvaginėjami vidury baltos dienos.

Dabar šiek tiek atlėgus šalčiui ir įdienojus virtuvėse jau pasiekiamas bemaž šilumos rekordas: 14–15 laipsnių, bet radiatorius gyvybės beveik nerodo.

Buvęs Panevėžio meras P. Vadopolas „Panevėžio skliautui“ sakė, kad per šalčius virtuvėje nesušildavo nė iki 12 laipsnių. Politikas tikino šiemet ne kartą kreipęsis į namo bendrijos pirmininką Joną Rakauską, santechnikus, tačiau iš jų išgirdęs, kad per šalčius neįmanoma nieko padaryti.

„Panevėžio energijos“ atstovė Daiva Paulauskienė sakė, kad tai – ne jų problema. Jie atsako už tiekiamą šilumą iki namo šilumos punkto, toliau už vidaus tinklus atsakingi gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją