Lietuvos „Litgrid“ ir Lenkijos PSE testo metu dalis Lietuvos elektros energijos sistemos pirmą kartą istorijoje dirbo sinchroniškai su Lenkijos, o kartu – ir su Europos sistema.

Renginyje trečiadienį dalyvaus energetikos ministras Dainius Kreivys, „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis ir Sistemos valdymo departamento direktorius Donatas Matelionis.

D. Kreivys anksčiau sakė BNS, kad tai yra ypač svarbus žingsnis kelyje į Lietuvos ir kitų Baltijos šalių didesnį energetinį saugumą.

Ministras rudenį susitarė su už energetiką atsakingu Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michalu Kurtyka dėl bandymo gruodį.

Baltijos šalys galutinai sinchronizuoti savo tinklus su kontinentine Europa ketina iki 2025 metų pabaigos. Dabar jie yra posovietinės BRELL sistemos dalis, joje, be Lietuvos, Latvijos ir Estijos, yra Rusija ir Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)