Provakarietiška valdančioji dauguma Bulgarijos pirmadienį parlamente be diskusijų galutinai pritarė atitinkamoms įstatymų pataisoms.

Tai reiškia, kad Bulgarija atsisako specialaus Briuselio leidimo iki 2024 m. spalio importuoti rusišką naftą. Naujasis reglamentas paveiks didžiąja dalimi Rusijos naftos gamintojui „Lukoil“ priklausančią naftos perdirbimo įmonę „LukoilNeftochim“, esančią į vakarus nuo Bulgarijos Burgaso uostamiesčio prie Juodosios jūros. Jis argumentuojamas tuo, kad dėl Briuselio suteiktos išimties rusiškos naftos importui naftos perdirbimo įmonė dar neperėjo prie alternatyvių žalios naftos tiekėjų.

Dėl šio žingsnio „Lukoil“, o kartu ir Kremlius neteks papildomų pajamų savo kariniams veiksmams Ukrainoje finansuoti, sakė parlamento Energetikos komiteto vadovas Deljanas Dobrevas.

Rusijos naftos koncernas „Lukoil“ pareiškė, kad dėl pasikeitusios verslo aplinkos Bulgarijoje persvarstys savo strategiją ES šalyje. Neatmetama galimybė parduoti naftos perdirbimo gamyklą bei degalines Bulgarijoje. Nuo 1963 m. veikianti naftos perdirbimo gamykla yra didžiausia Pietryčių Europoje. Ji 1999 m. buvo privatizuota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)