Biometanas yra viena iš „žaliausių“ alternatyvų pritaikomų įvairiose energetikos ir pramonės srityse, biometanu galima sėkmingai pakeisti importuojamas gamtines dujas ir kelis kartus sumažinti energijos išteklių kainas. Siekiama, kad pagamintas biometanas būtų panaudojimas Lietuvos transporto sektoriuje, taip pat įmonėse suvartojančiose didelius kiekius gamtinių dujų.

Biometano naudojimas taip pat sprendžia ir atliekų tvarkymo problematiką, kadangi šių dujų gamybai panaudojamos tik antrinio panaudojimo neturinčios biologinės kilmės žaliavos, sukuriama pridėtinė vertė vietos bendruomenėms ir skatinama žiedinės ekonomikos plėtra.

Planuojama, kad iki 2030 m. Lietuvoje būtų pagaminama nemažiau kaip 950 GWh biometano.

Projektų įgyvendinimo planus su visais reikalingais dokumentais valstybės subsidijai gauti bus galima teikti iki 2022 m. rugsėjo 29 d. Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA).

Projektai bus atrenkami konkurso būdu pagal projektų finansavimo sąlygose numatytus prioritetinius atrankos kriterijus. Projektai gali pretenduoti į iki 45 proc. dydžio finansavimo intensyvumą.

Projektai turės būti įgyvendinti iki 2025 m. IV ketvirčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją