Kaip nurodo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), vadovams pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybos padėtimi, dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo ir sukčiavimo.

Jau anksčiau skelbta, kad įtariamaisiais šioje byloje įvardinami „Icor“ akcininkas Andrius Janukonis, „Dalkia“ atstovas Jeanas Pierre'as Sacreste'as, vienas iš „Vilniaus energijos“ vadovų Linas Samuolis.

FNTT nurodo, jog įtariama, kad neteisėtai manipuliuojant dujų įsigijimo kainomis buvo padaryta daugiau nei 10 mln. litų žala šilumos vartotojams.

FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė BNS sakė, kad pastarasis tyrimas yra dalis 2012 metų pradžioje pradėto didelės apimties tyrimo dėl „Vilniaus energijos“ ir grupės „Icor“ galimai nusikalstamos veiklos.

Tyrime įtarimai padarius 71 mln. litų nuostolių Vilniaus biudžetui pareikšti savivaldybės administracijai ir „Icor“ kontroliuojamai nekilnojamojo turto priežiūros bendrovei „City Service“, kuri nuo 2002 metų perėmė Vilniaus lopšelių, darželių, mokyklų, šilumos ūkio priežiūrą.

2012 metų rugsėjį prokurorai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą, įtarus „Vilniaus energijos“ vadovus leidus susijusiai įmonei „Bionovus“ pelnytis iš biokuro pardavimų. Įtariama, kad „Bionovus“ 2007–2011 metais vien iš biokuro pardavimų „Vilniaus energijai“ gavo daugiau nei 53 mln. litų grynojo pelno.

Vadina kerštu

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos Tarybos pirmininkas A.Janukonis tyrimą vadina kerštu už jo asmeninę poziciją strateginėmis energetikos temomis, kuri neatitinka valdančiųjų politikos.

„Tokie kaltinimai parodo, kad mūsų šalyje turėti poziciją, kuri nesutampa su valdžioje esančių asmenų nuomone, yra pavojinga, už tai baudžiama. Nelaisvų, nuo aukščiausių valdžios pareigūnų priklausomų, institucijų veiksmai kurpiant neegzistuojančias 10 metų senumo istorijas primena liūdną nedemokratinių valstybių realybę“, - pranešime cituojamas A. Janukonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)