Fitch Ratings“ parengė specialų tyrimą apie galimą „Pietų Srauto“ dujotiekio nukreipimo poveikį. Anksčiau buvo planuojama, kad vamzdynas drieksis nuo Rusijos iki Bulgarijos, o vėliau tęsis Austrijoje.

Dar pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vizito į Turkiją metu paskelbė, kad nuo šiol planuojama vamzdynų Rusiją jungti su Turkija. Pakeista "Pietų Srauto" kryptis neturės įtakos juo perpumpuojamam dujų kiekiui - per metus rodiklis ir toliau sieks 63 mlrd. kub. metrų.

Rusiškos dujos gali būti per Turkijos teritoriją toliau eksportuojamos į Italiją ir Graikiją. Dėl tokių galimybių analitikams kilo klausimų, ar galima Turkiją ateityje laikyti itin svarbia dujų tiekimo maršruto dalimi.

"Fitch" dokumente nurodo, kad Turkijos svarba daugiausiai priklausytų nuo paklausos Italijos ir Graikijos dujų rinkose. Tiesa, tarptautinė reitingų agentūra nurodo, kad tokie planai gali padidinti Turkijos priklausomybę nuo Rusijos "Gazprom", vien 2013 metais šaliai tiekusios maždaug 59 proc. visų suvartojamų dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)